Concert Walter Astral

Photo © Diane Sagnier

Walter Astral este duo-ul format din Tristan Thomas, cunoscut și ca Zaspero și căpitanul trupei Ovhal 44, și Tino Gelli, solistul trupei Polycool. Cele două lumi muzicale aparent îndepărtate ale lor împărtășesc un devotament pentru oniric și absurd și se armonizează în transele lor mistice.

Muzica lui Walter Astral este un pop psihedelic combinat cu techno, acid și house. Mașinile de tobe și basul acid al lui Tristan se îmbină cu sunetul retro al chitarei lui Tino și cu un banjo atât de vechi încât cântă sferturi de ton ca un saz.
Stilul lor muzical hibrid își găsește influențele în King Gizzard and the Lizard Wizard, Flavien Berger, Altın Gün și Mehmet Aslan.

Și-au produs și mixat primul EP în vechea casă a unui pustnic de lângă Sancerre, în regiunea Berry, la marginea focului. Fiecare cântec întruchipează unul dintre cele patru elemente naturale și prezintă ființa umană în raport cu natura care o înconjoară.

Walter Astral este un explorator ceresc, care traversează lumi paralele prin găuri de vierme ascunse în arbori sequoia gigantea. El întâlnește oameni lumânare, vrăjitoare și druizi, precum și o stea care trăiește într-un copac, care îl însoțesc în căutarea sa mistică.

Clipuri video: MirageLe FeuLa TerreL’Air

https://linktr.ee/walterastral