Ottis Cœur

Ottis Coeur

21 iunie 2023 | 20:00 | Flying Circus

Ottis Coeur

Bilete disponibile aici

Cu ocazia Fête de la musique*, Institutul Francez și Flying Circus Cluj vă invită la concertul duo-ului francez Ottis Cœur!

Ottis Cœur este format din două fete cu voci puternice cărora nu le plac abuzurile de putere, structurile banale, fraierii și nici foștii lor. Margaux, blonda solară, și Camille, bruneta misterioasă, nu au nevoie de nimeni. Șovăind printre cuplete lente și refrenuri zgomotoase, acești doi electroni, cu mai multă libertate ca oricând, gravitează în jurul aceluiași nucleu: muzica rock. Cu chitara, basul și tobele la îndemână, duoul francez renaște din propria cenușă și-și transformă furia în putere.

S-au întâlnit la început de 2020 și au decis să nu se mai despartă niciodată. Urmează luna martie cu prima ei carantină, care le-a oferit ocazia exilului într-un loc ascuns din Loire-Atlantique. Și-au improvizat un studio de muzică într-un garaj care le era și spațiu de lucru și dormitor.

Colaborarea lor este explozivă: încăperea vibrează prin sunetul chitarelor electrizante, prin amplificatoarele cu tuburi ca odinioară date la maxim, prin vocile lor armonizate pe unde melodioase. Și astfel a luat ființă Ottis Cœur. Duoul s-a ridicat peste preconcepțiile care l-ar fi putut îndepărta de rock-ul frontal, psihedelic și vrea să se facă auzit. La urma urmei, rock-ul nu le aparține exclusiv bărbaților.

 * Fête de la musique sau sărbătoarea muzicii este una din marile manifestări culturale franceze, creată în 1982 de către Ministerul Culturii cu scopul de a pune în valoare toate genurile muzicale precum și artiștii deopotrivă amatori și profesioniști.