Transylvania Mountain Festival 2022

Institutul Francez este partener al celei de-a cincea ediții a Transylvania Mountain Festival (21–27 noiembrie) care se desfășoară în format hibrid, cu tema Fără limite.

Publicul român și străin va avea ocazia de a descoperi aventurile incredibile și filosofia de viață a practicanților de zbor liber, schi, snowboard și free ride, escaladă, alpinism, parapantă și drumeție de munte.

Festivalul cuprinde activități în aer liber, expoziții, filme și documentare cu aventuri montane proiectate la cinema Victoria (22–27 noiembrie) sau difuzate online (23 noiembrie – 12 decembrie), ateliere de educație montană pentru adulți și copii și întâlniri memorabile cu pasionați ai muntelui.

La Institutul Francez vă așteptăm luni 21 noiembrie ora 19 la lansarea cărții Dor de Munte de Dinu Mititeanu. Proaspăt întors de pe Via Transilvanica, Dinu Mititeanu, la cei 82 de ani ai săi, încă ne încântă cu acea flacără în priviri atunci când ne povestește despre marea lui pasiune: Muntele.

În curtea Institutului Francez veți putea admira începând de luni fotografiile finaliste ale competiției de fotografie montană TMF 2022, care prezintă peisaje care îți taie răsuflarea sau explorări temerare ale înălțimilor.

Miercuri 23 noiembrie de la ora 17 la mediateca Institutului Francez, copii se pot bucura de un atelier interactiv de povești Către munte, către tine susținut de dna profesoară Luminița Bratu, cu intrare liberă dar înscriere prealabilă obligatorie.

Programul de filme în competiție include o puternică prezență franceză, cu peste 10 producții dintre care vă recomandăm câteva filme de neratat: FREE RIDER (r.: Jérôme Tanon, 2022, 32’20”), Sur mes deux jambes: destination 3000m (r.: Olivier Lambert, 2022, 32’20”), Kahuna (r.: Quentin Lustig, 2022, 45’), Upurkushun (r.: Maxime Aubry, Aurèle Mayol, 2022, 45’).

Găsiți programul complet al festivalului aici

Bilete la filme aici.