Rêves sauvages / Wild Dreams

Regina Ionescu

Curator: Xenia Tinca

7–22 septembrie | La Cave | Institutul Francez
Vernisaj: 7 septembrie, ora 18

Program de vizitare: luni–vineri, 10–17

„Rêves sauvages / Wild Dreams” este un proiect multimedia ce are la bază relația  pe care o au oamenii cu natura. Folosind medii artistice precum sunetul, fotografia și colajul digital, Regina Ionescu creează în spațiul „La Cave” un mediu interactiv în cadrul căruia invită publicul să reacționeze gestual, grafic sau în scris la compozițiile sonore ce îmbină sunetele naturii cu cele umane. Astfel, pornind de la sunet, vizitatorul este invitat să fie creator și să își exprime imaginația, aducând propria sa contribuție în expoziție.

Spațiul galeriei este împărțit în zona luminoasă și zona întunecată, creând un efect de clar-obscur. În zona obscură accentul cade pe atmosferă, reliefând relația dintre sunet și jocuri de lumini, iar în zona luminată se pot vedea fotografii înscenate și generate digital, care aduc în prim plan mostre ale lumii mentale ce descrie percepția umană asupra naturii. 

Pânzele goale și panoul central sunt prezente pentru publicul care este invitat să deseneze, să picteze sau să își scrie propria viziune despre felul în care percepe vizual sunetele pe care le aude. Pot fi simple gesturi cu cărbunele pe hârtie, notații scrise pe pânză sau lucrări colective. 

Toate materialele necesare sunt incluse în ansamblul expoziției iar artista va fi prezentă să vă îndrume în folosirea acestei instalații interactive.

 

Regina Ionescu (Ioana Ionescu)

Activitatea mea artistică se manifestă în mai multe medii: artă video, colaje digitale, lucrări sonore, performance, pictură și desen.

Conținutul lucrărilor este fie unul reflexiv îndreptat spre eseu, fie unul impulsiv caracterizat de spontaneitate.

În ultimii 5 ani am expus în cadrul mai multor expoziții de grup la: MARe/Muzeul de Artă Recentă, Muzeul de Artă din Constanța, Arcub, Muzeul de Artă din Craiova, Ferma de Artă – Suceava, Muzeul Hărților, Fondazione Bevilacqua La Masa în Giudecca/Veneția, Galeria ART9TEEN din Viena, Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția.

O parte din activitatea mea în acești ani s-a desfășurat în cadrul grupului artistic Beatrice von Babel în relație cu care am făcut live performance-uri, lucrări sonore dar și colaje digitale sau lucrări video.