Spectre of a Mountain

La Cave | 1 februarie – 1 martie 2024 | Vernisaj: 1 februarie, 18:00
Program de vizitare: luni–vineri, 10:00–17:00

Curator: Xenia Tinca

Imaginile ne sunt sursă de fascinație, armătură a memoriei și elemente de structură ale identității, de multe ori acționând la un nivel perceptiv și psihologic inconștient sau semi-conștientizat. Puterea imaginilor de a acționa asupra noastră se exercită chiar dacă le observăm cu intenție și atenție sau nu, dacă trecem pe lângă ele indiferenți sau dacă le lăsăm asumat să ne provoace reacții emoționale, gânduri, trasee de idei care pot ajunge să ne construiască sau să dea relief valorilor care ne orientează existența.
Fascinată de lumea și de vitalitatea imaginilor Gabi Olosutean alege să se concentreze în lucrările sale concomitent precise și ușor misterioase pe capacitatea detaliului de a genera semnificație simbolică. Fragmentul, detaliul și suprapunerea definesc imaginile create în tehnici de gravură de către artistă, care reașază elemente banale ale realității vizuale în compoziții cu alură lirică și atmosferă reținut suprarealistă. Gravurile sale pot fi percepute deopotrivă ca un fel de reprezentare a unei arhive de felul cabinetului de curiozități sau ca inventar de simboluri flexibile, deschise amplu spre interpretarea personală a privitorului.

Xenia Tinca

   Gabriela Olosutean este absolventă a secției de grafică de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. A participat la câteva expoziții de grup, iar în 2023 a avut prima expoziție personală în cadrul concursului Expo-Maraton. Folosindu-se de tehnici de multiplicare, ea doreşte ca lucrările ei să inspire o atmosferă meditativă, lentă, în care privitorul să se simtă îndemnat să fie atent la detalii.