Strategii de scriere și publicare

Atelierele ICC

Primul atelier din seria atelierelor ICC care valorizează industriile culturale și creative

Cu Marius Chivu, scriitor și Adrian Botez, redactor-șef al editurii Polirom
31 martie, ora 18.30, pe Zoom

Ai o poveste care așteaptă să fie așternută pe hârtie? Ai un manuscris, dar nu îndrăznești să îl trimiți spre publicare? Învață de la Marius Chivu și Adrian Botez tehnici de a scrie mai bine, de a-ți dezvolta un stil propriu și de a pregăti manuscrisul pentru a fi trimis editurii.

Marius Chivu este scriitor, cronicar literar, editor şi traducător. A debutat cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic (premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor din România şi al revistei Observator Cultural, 2012). A publicat jurnalele de călătorie Trei săptămîni în Anzi (2016) şi Trei săptămîni în Himalaya (2012), volumul de proză scurtă Sfîrşit de sezon (2014) şi cartea de interviuri literare Ce-a vrut să spună autorul (2013).
A editat, printre multe altele, antologiile: Best of. Proza scurtă a anilor 2000 (2013) şi 111 cele mai frumoase poeme de dragoste din literatura română (împreună cu Radu Vancu, 2016). Este redactor-editor al revistelor Dilema veche şi Iocan, precum şi realizatorul radio-emisiunii „All You Can Read” de pe www.UrbanSunsets.com. Împreună cu Florin Iaru, ţine, din 2010, cel mai longeviv atelier de creative writing de la noi, în urma căruia au debutat prozatorii Diana Bădica, Tudor Ganea, Simona Goșu, Ion Pleșa, Iulian Popa, Bogdan Răileanu, Anca Vieru ș.a.

Adrian Botez este redactor-șef al Editurii Polirom. La aceeași editură coordonează seria Biografii romanțate și gestionează manuscrisele de literatură română contemporană propuse pentru cele două colecții – Ego. Proză și Fiction Ltd.