Wardrobe

Florin Tamba

25 noiembrie – 10 decembrie
Program de vizitare: luni–vineri 10:00–17:00

Conceptul expoziției „Wardrobe” reprezintă femeia văzută prin prisma valorilor date de societate. De-a lungul timpului, femeia ca arhetip a îmbrăcat o mulțime de straie, menite să-i fie călăuze, armură sau element de seducție.

Expoziția este formată dintr-o varietate de tipologii feminine, abordate individual prin intermediul unei game largi de materiale (bronz, rășină, spini de salcâm, ceară și monede), care a devenit in acest context instrumentul principal de interpretare. Fiecare reprezentare feminină a fost elaborată conceptual și material, cu scopul de a creea o legatura profunda între cele două elemente. Intenția principală a artistului este de a surprinde caracteristici precum gingășia, puterea, frumusețea, simplitatea, bogăția, superficialitatea și de a le da un sens material, fiecare privitor putând să se regasească în una sau mai multe tipologii.

Florin Tamba este originar din județul Sălaj și a fost întotdeauna preocupat de transformarea materialelor. A urmat cursurile liceului de arte din Zalău, secția sculptură, unde a început să exploreze mai multe tehnici și abordări ale acestei arte. Tema sa predilectă de creație este femeia, pe care o declină în diverse stiluri și materiale menite a suprinde complexitatea universului feminin.