Zilele europene ale patrimoniului

Institutul Francez din România  dorește să marcheze evenimentul Zilele Patrimoniului European, invitând publicul român să descopere unele dintre cele mai frumoase monumente naționale din Franța și, de asemenea, să participe la un spectacol live online, care va avea loc la Mont Saint-Michel.

*

Vă invităm să zburați împreună cu noi pe deasupra Abației Mont Saint-Michel!

Vol au-dessus : L’abbaye du Mont Saint-Michel – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

Catedrala din Reims în toată splendoarea ei: descoperiți o capodoperă a arhitecturii gotice!

Vol au-dessus : Les tours et la cathédrale de Reims – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

La porțile Parisului, vizitați Château de Vincennes, un exemplu clasic al arhitecturii medievale!

Vol au-dessus : Le Château de Vincennes – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

Patrimoniul ocupă un loc central în viața și opera lui Victor Hugo. Cunoașteți monumentele care l-au influențat cel mai mult?

5 choses que nous ne saviez pas sur Victor Hugo | Histoire(s) de monuments – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

Aflați cum a fost asamblată schela din jurul Panteonului și participați la un proiect de restaurare unic în lume!

L’échafaudage du Panthéon à Paris lors de sa restauration – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

Acum dispărut, Palatul Tuileries a fost începând cu domnia lui Ludovic al XIV-lea până la distrugerea sa după căderea celui de-al Doilea Imperiu una dintre reședințele principale ale suveranilor francezi și una dintre cele mai somptuoase cladiri, datorită interioarelor splendid amenajate.

Les Tuileries. Grands décors d’un palais disparu – YouTube
© Le Centre des Monuments Nationaux de France

*

Cu ocazia Zilelor Patrimoniului European, Institutul Francez va difuza duminică, 19 septembrie, la ora 23:00, noul proiect „Monumental Tour”, cu DJ-ul / producătorul Michaël CANITROT, ce va avea loc la abatia Mont-Saint-Michel.

După un spectacol la Château de Vincennes în septembrie 2020 acumulând aproape 1 milion de vizualizări pe diferite platforme, Michaël CANITROT oferă publicului un nou eveniment excepțional în vârful unei alte minuni arhitecturale, Mont-Saint-Michel.

Un adevărat entuziast al istoriei, arhitecturii și ambasador al culturii electronice, Michaël a dorit să aducă la lumină și muzică aceste comori arhitecturale printr-un concept de turneu care amestecă muzica electronică și patrimoniul. O experiență care intenționează să fie atât muzicală, cât și vizuală și care invită toate publicurile să descopere monumentele dintr-un unghi nou, atragand atentia asupra conservarii acestor bijuterii.

Spectacolul muzical va fi însoțit de un spectacol de lumină și un mapping grandios proiectat pe abație și special creat pentru ocazie, în colaborare cu artistul Jérémie Bellot, fondatorul grupului de arhitecți și designeri AV-Extended.

Michaël îi va avea alături pe cântăreata Coco, pe cuplul de dansatori Louise Hadj și Ablaye Diop, și pe tânăra artista DJ Ams, câștigătoare a unei competiții naționale importante organizată impreuna cu RIFFX.FR.

Transmisie live online pe facebook/InstitutulFrancez a spectacolului produs de DJ / producătorul Michaël CANITROT, care va avea loc la Mont Saint-Michel pe 19 septembrie, la ora 23:00.