Apel pentru proiecte – Clujotronic 2021 // Artă digitală

appel clujotronic

În ultimii zece ani, misiunea CLUJOTRONIC a fost de a crea un spațiu pentru lumi digitale captivante și, prin urmare, de a încuraja sectorul cultural spre dezvoltare și extindere în sfera digitală. Provocăm artiștii români să trimită proiecte care să combine arta și tehnologia, pentru a le prezenta în cadrul festivalului din octombrie 2021.

Aflat la a 10-a aniversare, CLUJOTRONIC este o platformă de promovare a artiștilor new media, cărora le oferă un spațiu în care arta și tehnologia se îmbină. Organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca și Centrul Cultural German, acest eveniment este un loc de întâlnire pentru artiști și experți francezi, germani și români în fața unui public curios și dinamic.

Credem în creativitate și colaborare, prin urmare suntem mereu dornici să primim artiști noi în comunitatea noastră în creștere. De aceea facem apel la artiști din România să participe la programul dinamic CLUJOTRONIC care reunește spectacole, instalații interactive, proiecte VR și AR, ateliere, dezbateri, jocuri video independente și multe altele!

Rezumat

Acest apel are ca scop promovarea proiectelor de artă digitală care pot fi expuse sau prezentate la festivalul CLUJOTRONIC 2021 în perioada 1–3 octombrie, în următoarele domenii:
· Instalații multimedia interactive
· Artă vizuală digitală
· Expoziție de artă în realitate augmentată
· Intervenții urbane digitale
· Artele spectacolului folosind tehnologiile digitale

Eligibilitate

Apelul este destinat artiștilor cu sediul în România care lucrează în următoarele domenii: new media, arte digitale, instalații de artă multimedia, performance. Solicitanții pot candida individual sau în grup / colectiv.

Vor fi favorizate lucrările colaborative, transdisciplinare sau care conțin un element de interactivitate. Căutăm artiști ambițioși care creează opere de artă digitale inovatoare, de înaltă calitate și sunt deosebit de interesați să utilizeze tehnologia în moduri noi și creative.

Proiectele depuse trebuie să fie potrivite pentru expunere atât în interior, cât și în exterior. Festivalul se desfășoară de 4 ani în sălile și curtea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, folosind și spațiile publice din jur. Ediția din acest an va adopta un format hibrid, cu evenimente atât online, cât și offline. Accesul publicului este gratuit pe toată durata festivalului.

În contextul marcat de Covid-19, rugăm artiștii să ia în considerare măsurile de distanțare socială atunci când își dezvoltă proiectul.

Selecția lucrărilor va fi făcută de un juriu compus din Carmen Büchner [de] – artist vizual, Matthieu Tercieux [fr] – creator de animație grafică și artă interactivă, Răzvan Pascu [ro] – Director de creație la Amural Festival, Alexandra Rusu [ro] – Coordonator evenimente culturale la Centrul Cultural German din Cluj-Napoca și Raluca Mateiu [ro]  – Responsabil de cultură și comunicare la Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Ce oferim?

Cele 5 proiecte câștigătoare vor primi fiecare o subvenție în valoare de 1000 RON.

Organizatorii pot oferi suport tehnic pentru prezentarea proiectului în timpul festivalului (conform fișei tehnice) și asistență la instalare. Lucrările vor fi promovate pe canalele disponibile.

Organizatorii nu acoperă costurile de producție a lucrărilor și nici costurile de transport/cazare ale artiștilor.

Înscriere

Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați formularul de cerere.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 28 iulie 2021.

Rezultatul apelului va fi anunțat pe 30 iulie 2021.