Amintiri de mâine

Picturi de Mélody Boulissière

8–22 decembrie, La Cave
Vernisaj: joi, 8 decembrie ora 18
Program de vizitare: luni – vineri, 10–17

Curator: Georgia Țidorescu

Mélody Boulissière este o ilustratoare și regizoare franceză de filme de animație. Ailleurs, filmul ei de absolvire a școlii ENSAD (Școala superioară națională de arte decorative) din Paris, a fost selecționat în secțiunea Cinéfondation la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes în 2016, iar mai apoi în peste cincizeci de festivaluri. Ulterior a absolvit un masterat la La Poudrière, școala de film de animație din Valence, Franța.

În 2020, a regizat împreună cu Inès Bernard-Espina și Clémentine Campos, Patouille, des graines en parachute, un pilot pentru un serial de televiziune pentru copii, selectat în peste patruzeci de festivaluri. 

În prezent se află în producție cu următorul său scurtmetraj, franco-român, Quelque chose de Divin (Pur si simplu Divin), co-regizat cu Bogdan Stamatin, produs de Novanima, Amopix și SafeFrame.

Expoziția sa, Amintiri de mâine,  este prima expoziție personală de picturi și este inspirată de experiența sa de viață în România, din ultimii doi ani.