Our voice, our power in peacebuilding

Proiecție, discuție și atelier despre libertatea de exprimare și consolidarea păcii

29 feb, 12:00-15:00, Cinema Victoria
Invitat special: Lavinia Braniște, scenarista Between Revolutions
Moderatori: Mariam Hamdy și Anamaria Tunduc
Limba evenimentului: engleză
Audiență: studenți (literatură, științe politice, film și științe umaniste în general), publicul larg
Participare gratuită
Înscrieți-vă aici înainte de 28 februarie, ora 14:00!

Atelierul va explora diferite forme de consolidare a păcii și libertatea de exprimare, prin intermediul proiecției filmului românesc Between Revolutions de Vlad Petri și al unui set de activități interactive care să permită participanților să se implice și să descopere cum construcția păcii nu este doar un act politic, ci mai degrabă unul uman pe care trebuie să îl cultivăm în mod constant.

Filmul multistratificat Between Revolutions este un documentar de ficțiune care încurajează un dialog pluralist între culturi și pune în lumină dreptul la libertatea de exprimare, prin intermediul poveștii a „două femei separate de revoluții politice [care] găsesc totuși o legătură prin scrisori, sfidând distanța și tulburările”.

Atelierul va fi împărțit în două părți:
Prima parte:
Proiecția filmului urmată de o discuție moderată de Mariam Hamdy & Anamaria Tunduc cu Lavinia Braniște, scenarista filmului Between Revolutions. Participanții sunt încurajați să ia parte activ la discuție.
Partea a doua:
Set de activități interactive pe care Mariam și Anamaria le vor propune participanților pentru a naviga prin diferite forme de libertate de exprimare și consolidare a păcii.

Eveniment organizat în cadrul Forumului Inițiativelor Tinerilor 2024 (coordonat de Ambasada Franței în România).
Organizatori: Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Cinema Victoria, SilverScreen Film School, PATRIR, Societatea Studențească de Științe Politice.