Selecția La Cave 2022

Au fost depuse 26 de propuneri din partea artiștilor români din toată țara. Iată lista celor care vor expune în La Cave pe parcursul anului 2022 (în ordine alfabetică):

  • Dona Arnakis, Andrei Arion, Alexandru Cartuș, Andreea Ioniță, Dragoș Ionuț, Bogdan Matei, Andrei Pituț – expoziție colectivă (Timișoara) 
  • Roxana Bloju (Cluj-Napoca) 
  • Mélody Boulissière (Paris / Câmpulung Moldovenesc) 
  • Adrian Buda & Maria Brîneț (Cluj-Napoca / Deva) 
  • Otto Constantin (București) 
  • Lucia Mărneanu (Cluj-Napoca) 
  • Andreea Stoff (Baia Mare / Cluj-Napoca) 
  • Patricia Todoran (Cluj-Napoca) 
  • Gavril Zmicală, curator Raluca Băloiu (Cluj-Napoca) 
  • Departamentul Arte textile – Design textil UAD Cluj-Napoca 

Cea mai originală expoziție va beneficia de un premiu în valoare de 1500 de lei.

În urma apelului deschis pentru La Cave 2022 am primit un număr mare de aplicații din diferite părți ale țării și care urmăresc să se dezvolte în diferite medii artistice și care se află în diferite etape ale evoluției lor artistice. Scopul acestui proiect este de a integra acești artiști pe scena culturală locală prin încurajarea atât a independenței artistice cât și a colaborării lor pe termen lung. Este fascinant să observi interesul pentru diversele arii de cercetare urmărite de artiști în cadrul proiectelor care privesc subiecte opuse precum inteligența artificială și utilizarea acesteia în noile media la analize asupra tradițiilor sau a experiențelor personale. Consider că este importantă organizarea evenimentelor care privesc scena artistică dintr-un unghi nou și doresc să promoveze potențialul tinerilor artiști din România. Sunt încântată că voi avea ocazia să lucrez cu această varietate de artiști și să dezvoltăm expoziții de-a lungul acestui an.
Georgia Țidorescu

Selecția celor 10 proiecte care vor fi prezentate în La Cave pe parcursul anului 2022 a fost realizată de tânăra curatoare Georgia Țidorescu, absolventă a studiilor de Istoria și Teoria Artei și Practici Curatoriale Contemporane în cadrul Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca. Din 2018 lucrează în cadrul Asociației Culturale Contrasens din Timișoara, organizând diverse expoziții și proiecte de mediere culturală. A lucrat ca și custode pentru Pavilionul României la a 58-a ediție a Bienalei de la Veneția în 2019 și a organizat Noaptea Albă a Galeriilor în Timișoara timp de trei ani. Din 2019 a lucrat ca asistent curator în cadrul Fundației Art Encounters din Timișoara unde a ajutat la organizarea Bienalei Art Encounters 2019 și 2021. În ultimii doi ani a curatoriat mai multe proiecte expoziționale la Galeria Helios, Timișoara; Kinema Ikon, Arad și Muzeul de Artă, Cluj.