Cafékultour – săptămâna cafenelelor

În perioada 20-26 septembrie, Timișoara devine un spațiu de exprimare a tinerei creații europene. Festivalul Cafékultour ajunge la cea de-a 16-a ediție și își propune să aducă în atenția publicului diferite forme de artă manifestate în spațiile culturale mai puțin convenționale din Timișoara.

Săptămâna cafenelelor este nu doar o sărbătoare a artei, ci și una a multiculturalității. Astfel, Cafékultour propune o săptămână întreagă de spectacole cu artiști din 7 țări diferite. Fiecare seară are o identitate culturală specifică, caracteristică uneia dintre țările participante: România, Germania, Polonia, Austria, Franța, Belgia, și Spania!

Programul complet:

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate. Cafékultour a luat naștere din lipsa spațiilor culturale alternative din oraș. 15 ani mai târziu, e tot mai clar că Săptămâna Cafenelelor nu înseamnă doar concerte sau teatru sau film, ci e pretextul pentru a demonstra încă o dată că  în Timișoara diversitatea culturilor și multiculturalitatea sunt la loc de cinste. 

Evenimentul este coorganizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Goethe Institut și a Ambasadei Franței în România.

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

PARTENERI: Delegatia Wallonie Bruxelles, Institutul Polonez, Forumul Culturzal Austriac, Asociatia Via Rumania, Consulatul Spaniei, Auăleu
SPONSORI: Akwel, Everience, Smartwood, Pletl
GAZDE: Direcția Județeană de Cultură Timiș, D’arc, Aethernativ, Vineri15, AmPm
PARTENERI MEDIA: TVR Timișoara, Radio România, Best of Timisoara, West City Radio, RFI, Banater Zeitung, Radio România Timișoara