Seara Goncourt – Lectură muzicală

Romanul 𝑨𝒏𝒐𝒎𝒂𝒍𝒊𝒂 al lui Hervé Le Tellier este conceput pe structura unui serial de televiziune de înaltă clasă, care creează dependență și, în același timp, concentrează stilurile și tramele a numeroase romane contemporane de succes: roman noir, thriller, roman de campus, de dragoste, de familie, biografic. Toate se petrec sub cupola unui cer SF unde a avut loc, în timpul unui zbor Paris-New York, un fenomen supranatural și sub semnul unei întrebări nebunești: oare lumea în care trăim este o uriașă simulare pe computer, iar ființele umane sunt programe mai mult sau mai puțin inteligente, cu destinul hotărât din afară?

Președinte al celebrului Atelier de Literatură Potențială, OuLiPo, Le Tellier aduce prin conceperea acestui roman fabulos un omagiu Exercițiilor de stil ale lui Queneau, scrierii sub constrângere practicate de Georges Perec și întregului manifest oulipian.

În 26 octombrie, începând cu ora 20:30, laureatul Premiului Goncourt 2020, Hervé Le Tellier, va fi prezent la Timișoara. Institutul Francez va găzdui o seară de lectură muzicală ce va combina literatura cu teatrul și muzica. Actrița Christine Cizmaș va citi, în limba română, fragmente atent alese din romanul 𝑨𝒏𝒐𝒎𝒂𝒍𝒊𝒂, în acompaniamentul pianistei Evelin Roman, care va interpreta pasaje muzicale din Eric Satie, J.S. Bach și Claude Debussy.

Evenimentul va fi transmis LIVE, pe pagina de Facebook a Institutului Francez din Timișoara.