La nuit des idées

Cea de-a 7a ediție a proiectului Noaptea Ideilor se desfășoară anul acesta în jurul temei „𝑆𝑎̆ (𝑟𝑒)𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑚 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆,” care deschide dezbaterea asupra reinventării societății în contextul provocărilor cu care se confruntă.

„La Timișoara, am ales să ne îndreptăm spre acele persoane care contribuie, fiecare în felul său, la 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 și 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 societății civile. Le-am cerut să ne împărtășească ideile și viziunile lor asupra unei comunități care luptă pentru binele comun și pentru o mai bună conviețuire.” – Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din România la Timișoara

Începând cu ora 𝟐𝟏:𝟎𝟎, vă invităm să urmăriți seria de 𝐦𝐢𝐧𝐢-𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐮𝐫𝐢 realizate cu o parte din tinerii locali care activează în mod constant în (re)construirea societății timișorene.

Flavius Ilioni-Loga este președintele LOGS Grup de Inițiative Sociale, o asociație care a luat naștere în 2019 și care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți 👩🏿🧕🏻🧔🏽👳🏻‍♀👳🏼‍♂, luptă împotriva traficului de persoane 🦸🏻‍♂ și crede în educație 👩‍🏫.
Urmăriți ideile lui Flavius despre ce putem (𝑟𝑒)𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ în societatea timișoreană și chiar europeană.

Pepe Peralta Guerrero este arhitect, oiginar din Sudul Spaniei 🇪🇸, dar trăiește de aproximativ 6 ani în Timișoara 🇷🇴. În cazul său, Uniunea Europeană 🇪🇺 a contribuit în mod esențial la realizările personale și profesionale. 🤩 Despre F O R, Faber.community și ce înseamnă aceste asociații pentru societatea timișoreană, aflați mai multe din interviul pe care ni l-a acordat.

Mihaela Vetan activează de aproximativ 15 ani pe scena societății civile din Timișoara. 👏 Este președinte al asociației CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare și consideră că, pe plan relațional, e necesar să 🤝 (re)construim încrederea și solidaritatea; în plus, e de părere că cetățenii au responsabilitatea de a construi un sistem alimentar rezilient. ✔️ Mihaela ne-a împărtășit viziunea ei despre nevoile societății timișorene și despre ce putem face pentru a le îndeplini. 🧐

Pe Sergiu Lazin îl cunoaștem deja din cadrul asociației Cetatean De Traian 🤝, iar pe @Ana Maria Ursu o știți sigur de la Teatrul Basca 🎭. Cei doi își concentrează activitatea pe reabilitarea cartierului Fabric. 🧐 Sergiu și Ana-Maria activează pe plan artistic și cultural, cu scopul de a transforma cartierul de care aparțin într-un pol socio-cultural alternativ. 🍃

Andreea Argeșeanu este studentă 🤓 și președinta OSUT, una din cele mai importante asociații de studenți din Timișoara. 🙌
Din punctul ei de vedere, o societate poate fi (re)construită numai prin oamenii care o formează; ea consideră că e esențial ca în societatea timișoreană să lucrăm la educație 👩‍🏫, la cultură 🎭 și la valori ✨.

Dragomir Drăgan este arhitect și președinte al OAR / Filiala Timiş. Este de părere că în societatea timișoreană trebuiesc (re)construite identitățile culturale, oricare ar fi acestea.