Lansare – Revista Aripi

De Ziua europeană a luptei împotriva traficului de persoane, lansăm cel de-al doilea număr al revistei 𝑨𝒓𝒊𝒑𝒊, un instrument pentru creșterea rezilienței supraviețuitorilor traficului de persoane.  

Asociația 𝗲𝗟𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲, 𝗦𝗣𝗘𝗥 – 𝗙𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗠𝗶𝘀𝘀𝗶𝗼 𝗟𝗶𝗻𝗸 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 și 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝘇 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝗹𝗮 𝗧𝗶𝗺𝗶𝘀̦𝗼𝗮𝗿𝗮 și-au unit forțele pentru a le oferi supraviețuitoarelor un al doilea număr 𝑨𝒓𝒊𝒑𝒊 în care să găsească surse de 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒 și să le ajute să identifice și dezvolte 𝑎𝑡𝑖𝑡𝑢𝑑𝑖𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑝𝑡𝑖𝑡𝑢𝑑𝑖𝑛𝑖𝑙𝑒 de care au nevoie în viitorul lor socio-profesional. În proiect au fost implicate și 20 de mentorițe din diferite domenii și orașe ale țării, care au lucrat individual cu 20 de tinere supraviețuitoare din centrul rezidențial 𝐶𝑎𝑠𝑎 𝐷𝑒𝑏𝑜𝑟𝑎. 

Vom profita de această întâlnire virtuală pentru a discuta despre:

  • Situația României privind traficul de persoane,
  • Nevoile victimelor minore,
  • Experiențele organizațiilor și mentorițelor implicate în proiect.
  • Felul în care revista poate veni în sprijinul victimelor.

La eveniment vor participa: Tilla Rudel, director delegat al Institutului Francez din România la Timișoara, Cristina Aftenii, director eLiberare, Lorena Rusovan, director executiv Missio Link International, Ella Erbatu, specialist comunicare, Simona Ilioni Loga, psihoterapeut, și trei dintre mentorițele implicate în proiect: Luiza Vasiliu, jurnalist, Ana Maria Cordun, inspector de specialitate ANITP, și Ramona Pătlăgescu, nail expert & fondator Evolution Beauty&Spa. Discuția va fi moderată de Anabella Costache, responsabilă de proiecte culturale și parteneriate la Institutului Francez din România la Timișoara.

Evenimentul se va desfășura online și se va transmite live pe pagina Institutului Francez din România la Timișoara. În zilele următoare vom publica și un link pentru cei care vor să participe la discuție, pe care îl veți găsi în evenimentul Facebook.