DELF Elev

Cuprins

Rezultate

Informaţii generale

Calendar 2024

Înscrieri

Rezultate

📣Pentru sesiunea mai 2024, lista candidaților admiși/ respinși poate fi consultată aici: Rezultate mai 2024

*Identificarea candidaților se va face prin codul unic din convocare, în ordine numerică.

📣 Diplomele din sesiunea februarie 2024 pot fi ridicate* de la Serviciul de Înscrieri al Institutului Francez din România la Timișoara de luni până joi între 10h00 şi 18h00 și vinerea între 10h00 şi 16h00. 

 *Vă rugăm să prezentaṭi la intrare un act de identitate al candidatului.

Informaţii generale

Institutul Francez din România deţine aprobarea Ministerului Educației Naționale din Franţa pentru organizarea examenelor DELF și DALF: este un centru oficial de examen.

Diploma oficială DELF este eliberată de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză. Diplomele sunt recunoscute la nivel internaţional și au valabilitate nelimitată.

DELF pentru elevi (clasele V-XII) se numește DELF junior.

DELF validează abilitățile dobândite în limba franceză. Acestea permit, în funcție de nivelul obținut, admiterea la universități din Franța, aplicarea pentru naționalitatea franceză, obținerea mai ușoară a unui loc de muncă în România sau în străinătate, concretizarea unui proiect de mobilitate etc.

În România, DELF pentru juniori este recunoscut de Ministerul Educației din România; nivelurile B1 și B2 echivaleaza proba de bacalaureat.

Există 4 diplome care permit validarea primelor 4 niveluri ale Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2.

Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre niveluri, puteți consulta fișa PDF.

Examenele DELF constau într-o serie de teste pentru a evalua diferite abilități: înțelegere orală, înțelegere scrisă, producție scrisă și producție orală.

Probele scrise (înțelegerea orală, înțelegerea scrisă, producția scrisă) sunt evaluate de către profesori evaluatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie. Proba orală (producția orală), la fel ca și în cazul probelor scrise, este evaluată de o pereche de examinatori care au urmat o pregătire oficială și obligatorie.

Calendarul sesiunilor și prețurile sunt stabilite pentru România (vezi mai jos); sunt deci identice în toate centrele de examinare.

În 2024, au loc 3 sesiuni DELF pentru elevi.

Institutul Francez din România oferă un tarif preferenţial pentru toţi elevii înscrişi în sistemul de învăţământ din România.

France Éducation international este instituția franceză responsabilă cu proiectarea și distribuirea examenelor DELF și DALF pentru Ministerul Educației Naționale. Consultați site-ul France Éducation international pentru a afla mai multe despre examene:

Site-ul web RFILe français facile avec RFI, oferă și activități de formare pentru înțelegerea orală pentru DELF B2.

Calendar 2024

SesiuniPerioadă înscrieri
17-18 februarie8 ianuarie – 7 februarie
18-19 mai11 martie – 21 aprilie
16-17 noiembrie1 octombrie – 6 noiembrie

Vă invităm să consultaţi Regulamentul.

Urmăriți ➡️ aici ⬅️ tutorialul pentru înscrieri online!

Înscrieri