Ești Profesorul pe care-l căutăm?

Există atâtea exemple de oameni pe care franceza i-a dus #maideparte – o scriem cu # pentru că ne referim la o campanie mondială, sub semnul căreia pot fi urmărite numeroase mărturii. Acest #maideparte este posibil grație celor responsabili cu nobila misiune: profesorii de limba franceză. Cum îi recunoaștem pe cei care pot crea un asemenea impact ? Reperele următoare ne descriu Profesorul de Franceză, așa cum îl cunoaștem noi:

Are o personalitate și un stil de predare antrenante.
Un profesor bun știe să păstreze atenția elevilor în timpul oricărei discuții și se pricepe să creeze o interacțiune de calitate cu aceștia.

Obiective clare pentru lecții.
Știe să le stabilească pentru fiecare curs în parte și se străduiește să le îndeplinească. Pregătește și transmite competențe pragmatice pe care elevii le pot utiliza în viața de zi cu zi.

Se adaptează publicului său: îi inţelege nevoile și stilul de învățare.
Respectul în clasă este reciproc atunci când nevoile sunt înțelese și utilizate constructiv în predare / învățare, în beneficiul tuturor. Știe să atragă încrederea elevilor și să o păstreze, este conștient de impactul și influența pe care le are în viața lor.

Comunicare bună cu publicul său (elevi adulți sau copii / adolescenți și părinții acestora, etc.).
Un bun profesor este disponibil în clasă, dar și în afara orelor, atunci când e nevoie (la telefon, pe e-mail sau pentru întâlniri directe).

Are așteptări oneste și realiste.
Un profesor bun îi încurajează pe fiecare dintre elevii săi să-și depășească barierele, să lucreze la cel mai înalt nivel de care sunt capabili, dar să țină cont de unicitatea fiecăruia.

Este foarte bine pregătit, dar în același timp, preocupat de formarea continuă, de cunoașterea de metode și standarde pedagogice actuale.
Pare de la sine înțeles, dar acest lucru nu este întotdeauna valabil pentru toți profesorii. Procesul de predare este evolutiv, felul în care publicul de elevi se raportează la învățare este în continuă schimbare. Un profesor performant cunoaște bine limba franceză, își păstrează entuziasmul pentru practicarea acesteia, este inspirat de tematicile și preocupările actuale. Este pregătit să răspundă la întrebări și știe să facă orice lecție interesantă pentru elevi.

Te regăsești în afirmațiile de mai sus? Atunci hai să lucrăm împreună, suntem nerăbdători să te cunoaștem! Activitatea de cursuri se desfășoară online, putem colabora indiferent de localitatea în care te afli.

Contact

Tel.: 0256490544
E-mail: veronica.cristodorescu@institutfrancais.ro