Cinema angajat I vară 2024

Partenerii noștri ocupă grădina Institutului Francez pentru a proiecta filme!


Projecție I „Sindromul Hamelt” – 21 iunie

În cadrul Festivalului de Artă pentru Refugiați de la Timișoara din 20-23 iunie 2024, LOGS proiectează filmul documentar „Sindromul Hamelt”, în parteneriat cu IF, One World Romania și KineDok România.

Documentar de 85 min.
Germania, Polonia, 2022, 85 min.
Regia: Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski, Image: Piotr Rosołowski
Montaj: Agata Cierniak, Sunet: Marcin Lenarczyk, Jarosław Sadowski

La câteva luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în 2022, cinci tineri și tinere participă la o punere în scenă unică, ce își propune să traseze paralele între experiențele lor de război și Hamlet, piesa lui Shakespeare. Pentru fiecare dintre ei, scena reprezintă o platformă pentru exprimarea suferinței și a traumei prin celebra întrebare „A fi sau a nu fi?”, o dilemă care se aplică și vieților lor.
Protagoniștii se luptă cu dezamăgirea, neputința și furia, încercând să-și reașeze viețile în timp ce își procesează trecutul dureros: Slavik, care a trecut prin iadul războiului și al captivității ca soldat; Katya, care tânjește după iertarea mamei sale pentru faptul că s-a alăturat armatei; Rodion, care a evadat din Donbas și se confruntă acum cu homofobia crescândă; Roman, care încă se luptă cu amintirile traumatizante din timpul războiului, când a lucrat ca paramedic pe front; și Oxana, care se zbate pe frontul artistic ca actriță


Projecție I „Stranizza d’amuri” – 01 iulie

Timp de o săptămână, de la 1 la 6 iulie, Identity Education organizează evenimente pentru a sărbători Luna Pride. Cel de-al treilea marș al mândriei, care va avea loc pe 6 iulie, va încheia săptămâna. Asociația proiectează filmul „Stranizza d’amuri” în parteneriat cu IF.

Drama, romanță de 134 min.
Italia, 2023
Regia: Giuseppe Fiorello
Cu: Samuele Segreto, Simona Malato, Antonio De Matteo

Sicilia, vara anului 1982. În timp ce întreaga Italie este ocupată cu Cupa Mondială din Spania, Gianni, un băiat homosexual de șaptesprezece ani, hărțuit de colegii de clasă și susținut doar de mama sa Lina, își vede viața schimbată atunci când, în urma unui accident de motocicletă, îl întâlnește pe Nino, de șaisprezece ani. Între ei se naște o mare prietenie, care se va dezvolta într-un sentiment pe care băieții vor fi nevoiți să îl țină secret, din cauza prejudecăților puternice ale vremii și ale locului în care și-au trăit viața.