Informații practice

septembrie 30, 2021

Mediateca Institutului francez din România – Timișoara a primit premiul Livres Hebdo decernat unei biblioteci francofone din afara Franței, pentru strategia sa privind activitățile pentru publicul tânăr și pentru organizarea festivalului pentru copii Căsuța piticilor. Aici puteți urmări aftermovie-ul ediției a10-a a festivalului (septembrie 2021). Celebra publicație franceză recompensează în fiecare an inițiativele remarcabile ale bibliotecilor franceze.

În cadrul mediatecii pot fi împrumutate acasă sau consultate pe loc cărți, manuale de învățare a limbii franceze, DVD-uri, albume și cărți de povești în limba franceză dar și în română, abonamente la presa franceză.

Mediateca dispune și de resurse digitale online, accesibile de pe telefon, tableta sau PC: cărți, reviste, muzică, filme, cursuri de autoformare prin platforma Culturethèque. Accesul este rezervat abonaților Mediatecii, pe baza unui cont de acces.

Spațiul mediatecii cuprinde o sală de lectură cu acces internet wireless, tablete, o ludotecă cu mini loc de joacă, spațiu de lectură pentru copii (albume, povești, benzi desenate, reviste, CD-uri, DVD-uri), jocuri video, precum și Jardin Vivant: biblioteca în aer liber și spațiu de activități cu scenă de spectacole, căsuță în copac, hamace, pufuri, și corturi.

Baza de date a mediatecii poate fi accesată online la adresa: www.carthame.ro

ORAR

Luni–joi: 12h00–18h30
Vineri–duminică: închis

ABONAMENTE / TARIFE

Tip de abonamentServiciiDurata de împrumutCotizație/an
Cardul CulturaPLUS -abonament 1 anOferă reduceri și beneficii la peste 40 de parteneri culturali și educativi din Timișoara -acces gratuit la Culturethèque -împrumutul documentelor de la mediatecă2 săptamâni
2 prelungiri posibile
90 lei tarif întreg 70 lei tarif redus*
Abonament 3 luniîmprumutul documentelor de la mediatecă
acces gratuit la Culturethèque
2 săptamâni
2 prelungiri posibile
50 lei tarif întreg 40 lei tarif redus
* elevi, studenţi, profesori de franceză, şomeri, pensionari
 • Urmați cursuri la Institutul Francez? Beneficiați de un abonament gratuit pe durata cursului.
 • Aveți nevoie de un document care nu este disponibil la noi? Folosiți împrumutul între biblioteci, prin poștă rapidă.
 • Călătoriți prin țară? Aveți acces gratuit pentru consultarea documentelor din mediatecile institutelor franceze din București, Iași și Cluj.

ÎNSCRIERE

La sediul Institutului Francez:

 • carte de identitate (permis de ședere pentru străini, pașaport)
 • carnet de elev sau student, vizat la zi
 • taxa de înscriere (semestrială sau anuală), în numerar sau prin card bancar

Online:

 • formularul de înscriere se completează și se trimite la adresa mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro
 • plata prin virament bancar (datele bancare sunt furnizate la cerere). Înscrierea este activată de îndată ce plata este confirmată.

CONDIȚII DE ÎMPRUMUT

Cărți, reviste, DVD: 8 documente la alegere pentru 2 săptămâni.

Prelungirile și rezervările de documente pot fi făcute prin telefon, e-mail sau din catalogul online www.carthame.ro. Pentru prima conexiune la Contul meu, introduceți numărul situat sub codul de bare al permisului dvs. de cititor. Parola este numele dvs. de familie. Se recomandă să o schimbați apoi.
Se percep penalități pentru fiecare zi de întârziere (1 leu/document/zi).

 • Orice document pierdut sau deteriorat vă anulează dreptul de împrumut, cu excepția cazului în care returnați documentul sau achitați contravaloarea.
 • Documentele Mediatecii (cărți, reviste și DVD-uri) pot fi împrumutate de către persoanele al căror abonament este actualizat.
 • Toți abonații se angajează să respecte regulamentul mediatecii.

CONTACT
☎ 0256490544
📧 mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro