Căsuța Piticilor 2022

În 27-29 mai este sărbătoare pentru piticii mici și mari, de la 6 luni la 14 ani! Vor fi 2 zile si 3 seri magice, cu spectacole de circ, de mimă și acrobație, de operă pentru copii, de teatru de păpuși și teatru muzical, ateliere de lectură, zumba, dans, yoga, pétanque, desen, pictură, robotică, olărit și multe alte jocuri și activități fascinante, toate presărate cu veselie și voie bună! 

Activitățile vor avea loc sâmbătă, 28 mai, între orele 10-13 / 15-20 și duminică, 29 mai, între orele 10-13 / 15-19. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 27 mai la ora 18.

Programul complet poate fi verificat și descărcat de aici:

Capul de afiș al acestei ediții aniversare este Teatrul Le Monfort Paris, care va susține în cadrul festivalului spectacolul La Fuite, un spectacol care combina mimă, acrobație, circ contemporan, teatru. Vom avea parte de multă poezie, sensibilitate, interpretare în călătoria prin lumea fascinantă a 𝑏𝑢𝑟𝑙𝑒𝑠𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖. Un spectacol pentru toata familia. 

Artiștii francezi vor sustine, tot în cadrul festivalului, și două ateliere de acrobație pentru copii. 

Precizăm faptul că toate activitățile se vor desfășura la Institutul Francez, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46. Clădirea și splendida gradină a Institutului Francez din Timișoara vor deveni un tărâm de poveste, plin de aventuri fermecătoare ce merită să fie descoperite în familie! Evenimentul va avea loc indiferent de condiţiile meteorologice. 

Ca de fiecare dată, spiritul Căsuței Piticilor este creat împreună cu o bună parte a partenerilor Cardului CulturaPlus: Teatrul Național Timișoara, Filarmonica Banatul Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Librăria La Două Bufniţe, Librariile Cărtureşti Timişoara, Librarul cu papion, Andras Party, Centrul Cultural German, Clubul de dans sportiv Magnum Team, Kid’gineers, Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara, Activitate Afara, Atelierul cu Pisici, Helen Doron, Centrul Sturz.

Vă mai amintiți edițiile anterioare ?

🔹 Așa a fost în 2021 : https://www.youtube.com/watch?v=Tns1puSpcUM
🔸 Așa a fost în 2020 : https://www.youtube.com/watch?v=yc56AwlGeII&t=76s
🔹 Așa a fost în 2019: https://www.youtube.com/watch?v=q7Icoa2buSo


INFORMAȚII DESPRE ACCES

Accesul la festival se face pe bază de bilet. Acesta poate fi cumpărat de pe Eventbook sau de la Institutul Francez (bd. CD Loga, nr 46, Timișoara).
Abonații Cardului CulturaPlus (pe numele copilului) beneficiază de 50% reducere.

Tarife bilete festival 2 zile (Early Bird 29.04 – 19.05)
▪️ Bilet standard : 100 lei pentru 2 zile de festival
▪️ Bilet cu tarif redus (50%) pentru abonații CulturaPLUS : 50 lei pentru 2 zile de festival.

Pentru a beneficia de tariful redus, vă rugăm să introduceți codul cardului în câmpul Discount Code din pagina de Checkout, în momentul achiziționării biletului.

❗️ Din data de 20 mai, biletele de intrare la festival (2 zile) vor fi de 120 lei și respectiv 60 lei.

Însoțitorii (un însoțitor gratuit/copil) și copiii sub 1 an beneficiază de intrare gratuită. Cardul Cultura Plus oferă abonament pentru 1 an la biblioteca multimedia a Institutului francez din Timișoara și reduceri și facilități la peste 40 de instituții culturale, educative și sportive din Timișoara, timp de un an de zile. Dacă nu aveți încă Cardul Cultura Plus, îl puteți achiziționa de la Institutul Francez sau de pe Eventbook.

 
REGULAMENT FESTIVALUL CĂSUŢA PITICILOR

🔹 Copiii sunt sub responsabilitatea părinţilor/însoţitorilor pe întreaga durată a evenimentului.
🔸 Accesul la ateliere se face în ordinea sosirii și în limita locurilor disponibile.
🔹 Un însoțitor adult/ copil are acces gratuit la festival, iar în cazul în care există 2 sau mai mulți însoțitori, aceștia plătesc bilet.
🔸 Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la spectacol în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografiile și înregistrările realizate în timpul evenimentului.
🔹 Biletele pot fi schimbate sau poate fi obținută contravaloarea acestora doar în cazul anulării festivalului de către organizator.
🔸 Regulamentul complet este disponibil aici și va fi afișat la intrarea în Festival. Organizatorul își rezervă dreptul să modifice Regulamentul fără înștiințarea prealabilă a participanților, demers care nu scutește însă participanții de cunoașterea și respectarea acestuia, sens în care participanții sunt încurajați să verifice periodic modificarea Regulamentului pe site-ul Institutului Francez. Prin intrarea la festivalul Căsuța Piticilor, participanții declară că au luat la cunoștință Regulamentul și că se obligă să îl respecte în integralitate.

Organizator: Institutul Francez din România la Timișoara

Partener principal: AKWEL România

Parteneri: Everience Romania, Smartwood, Decathlon Romani