Zilele Filmului de Umor 2022

Serile de vară se petrec cel mai bine cu o doză de umor franțuzesc. Vara aceasta, vă invităm la mult iubitul festival de film de umor à la française, care va avea loc între 23 și 25 iunie, în grădina Institutului Francez din România la Timișoara și la Filarmonica Banatul din Timișoara.

Haideți să vă bucurați de o porție bună de comedie, presărată cu întâmplări care mai de care mai inedite și dialoguri delicioase. În plus, noutatea de anul acesta, o reprezintă evenimentul din încheiere, cineconcertul pianistului francez Jean-François Zygel.

PROGRAM

JOI, 23 IUNIE, 22:00 / Grădina Institutului Francez din Timișoara (acces gratuit)

PLAYLIST (Franța, 2021)

Regia: Nine Antico
Cu: Sara Forestier, Laetitia Dosch, Bertrand Belin
Durată: 84 min.

Sophie, 28 de ani. I-ar plăcea să fie designer, dar visul ei ar fi mai ușor de îndeplinit dacă ar fi urmat studii de artă. I-ar plăcea și să găsească dragostea adevărată, dar ar fi mult mai simplu dacă aceasta ți-ar sări în cale. Are multe peripeții, atât în viața profesională, cât și în cea amoroasă. În opinia ei, să înveți înseamnă să încasezi o groază de lovituri, dar să dai doar câteva. În mintea ei răsună întruna vocea lui David Johnston, cântând că dragostea te va găsi ea pe tine, într-un final. Sophie se întreabă dacă e adevărat.

VINERI, 24 IUNIE, 22:00 / Grădina Institutului Francez din Timișoara (acces gratuit)

ROCK ‘N ROLL (Franța, 2017)

Regia: Guillaume Canet
Cu: Guillaume Canet, Marion Cotillard
Durata: 123 min.

Guillaume Canet, 43 de ani și tată are toate motivele de a fi fericit însă, pe neașteptate, viața lui suferă o întorsătură dramatică în momentul în care Camille, colega sa tânără și fresh îl face să se simtă trist și neîmplinit.
Acum, pornit în a-i demonstra contrariul, timidul Guillaume e gata să meargă la extreme pentru a-și schimba radical viața și a redobândi pofta demult pierdută – totul pe la spatele partenerei sale, Marion Cotillard.
Cum situația scapă de sub control, diverse transformări se petrec în mod incontrolabil, spre oroarea întregii echipe. Dar, mai presus de toate, Guillaume vrea să fie din nou cool. Cât de dificil poate fi, până la urmă?

SÂMBĂTĂ, 25 IUNIE, 19:00 / Filarmonica Banatul din Timișoara (bilete disponibile la casieria Filarmonicii)

Comedie mută și pian grăitor – cineconcert cu Jean-François Zygel

Celebrul pianist și compozitor francez Jean-François Zygel va concerta pentru prima dată la Timișoara sâmbătă, 25 iunie, în cadrul unui cineconcert de excepție.
De la burlesc la suprarealism, de la poezia duioasă la râsul sincer, descoperă comorile filmelor de comedie franceze din anii 1900 până în anii 1920!
Virtuoz recunoscut al acompaniamentului de filme mute în concert, Jean-François Zygel va oferi un spectacol plin de măiestrie, jubilant și poetic, sublimând umorul și inventivitatea extraordinară a acestui cinematograf nevorbitor pe care îl iubește atât de mult. 
„Un film vorbitor este o lucrare terminată, în timp ce filmele mute sunt deschise interpretării muzicale, precum Mozart și Chopin, care pot fi întotdeauna reînnoite prin viziunea unui nou interpret”, spune el.

Organizator: Institutul Francez din România la Timișoara
Prezentat de: Orange
Parteneri: Filarmonica Banatul din Timișoara, Ceau Cinema, Marele Ecran