Concert de violoncel – Sonia Wieder Atherton

Sonia Wieder-Atherton folosește muzica pentru a vorbi o limbă deschisă către lume.

De-a lungul anilor, această căutare a dus-o de la un repertoriu la altul, de la o descoperire la alta, într-o explorare continuă. Ea răsucește și întoarce traiectorii, deviază granițe, zădărnicește presupoziții într-o căutare neobosită de sens.

În 28 septembrie, începând cu ora 19:00, vă invităm în minunata Sinagogă din Cetate pentru un concert de violoncel, susținut de Sonia Wieder-Atherton. Accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Născută în San Francisco, dintr-o mamă de origine română și un tată american, Sonia Wieder-Atherton a crescut la New York și apoi la Paris. La o vârstă fragedă, a intrat la Conservatoire National Supérieur la clasa lui Maurice Gendron. La vârsta de 19 ani a traversat Cortina de Fier pentru a trăi la Moscova, unde a studiat cu Natalia Shakhovskaya la Conservatorul Ceaikovski. Pe lângă o predare excelentă, anii petrecuți în Rusia i-au lăsat o relație specială cu timpul și istoria. Pe revenit în Franța, a câștigat Concursul Rostropovici la vârsta de 25 de ani.

Program:

  • JEWISH SONG (Tradițional / muzică: Sonia Wieder-Atherton)
    Rugăciune, Cântec hasidic, Psalm, Conversație, Nigun, Elegie, Dans
  • SCHUBERT, Sonata pentru Arpeggione și pian Allegro, Moderato, Adagio, Allegretto.
  • J.S. BACH Suita I de J.S. Bach, Preludiu, Allemande, Courante, Sarabanda, Bourrées 1 și 2, Gigue

Katia Wiemann se va alătura într-un acompaniament la pian.

Katia este pianist-acompaniator la Maitrise Populaire de l’Opéra Comique, unde se ocupă în special de studenții de la ciclul III, un curs post-bacalaureat. În 2021, a fost solistă principală în producția Le Voyage dans la Lune de Jacques Offenbach, în regia lui Laurent Pelly. Premiată de Fundația Royaumont, Katia a lucrat pe operele lui Rossini în cadrul unui stagiu de formare la abație în octombrie 2019, cu regizorii de scenă Patrice Caurier și Moshe Leiser, precum și cu antrenorul vocal Jean-Paul Pruna. În vara anului 2020, ea va participa la un atelier de interpretare dramatică și muzicală pe tema Iphigénie en Tauride de Gluck, cu Benjamin Lazar și Alphonse Cemin. A fost invitată în mai multe rânduri să dea concerte la abaț