Concert YOQAL: Sarah Murcia & Kamilya Jubran

Institutul Francez împreună cu JazzUpdates prezintă concertul ‘YOQAL‘ – Sarah MURCIA, contrabas și Kamilya JUBRAN, oud și voce – un dialog al cuvintelor și al sunetelor, care va avea loc la Cinema Victoria, în 24 aprilie, de la ora 19:30.

Punctele de convergență între limbajul muzicii arabe tradiționale pe de o parte (Kamilya Jubran) și jazzul european pe de altă parte (Sarah Murcia) se află în centrul demersului artistic pe care îl prezentăm: o muzică care este în același timp fină, cizelată și improvizată.

Folosind textele unor poeți contemporani sau extrase dintr-o colecție de poezie beduină din deșerturile Sinai și Negev, vocea gravă, uneori dureroasă, adesea profund senzuală a artistei Kamilya Jubran dialoghează cu ritmurile complexe ale contrabasului într-o osmoză profundă și învăluitoare.
Kamilya Jubran și Sarah Murcia colaborează de mai bine de 15 ani.

Kamilya Jubran a fost vocea principală a Sabreen înainte de a se muta în Europa și de a experimenta muzicile electronice. Am auzit-o alături de muzicieni ca Werner Hassler, Frank Vaillant sau trio-ul lui Sylvain Cathala.

Contrabasista și compozitoarea Sarah Murcia și-a petrecut ultimii douăzeci de ani urmând o carieră care a dus-o pe aproape toate fronturile muzicale. Un pilon al scenei de jazz, ea s-a făcut cunoscută cu ansamblurile sale Caroline și Eyeballing și a colaborat activ cu Magic Malik, Fred Poulet, Sylvain Cathala, Louis Sclavis, Benoit Delbecq, ONJ, Rodolphe Burger și Mark Tompkins.

Bilete disponibile prin platforma Eventbook.