Conferință cu psihoterapeutul Cosmin Gheorghe

  • Ce anume ne influențează atunci când alegem un partener pentru o viață sau o noapte?
  • Ce se întâmplă când divorțăm sau ne despărțim de o persoană, job, familie, oraș, sau țară?
  • Cum construim cea mai bună relație posibilă cu copiii preșcolari și adolescenții?


În această primă prezentare interactivă din seria School of Life – Atelier de Dezvoltare Personală vom explora modul în care deciziile și alegerile noastre sunt influențate de felul în care învățăm, să ne atașăm și separăm de oameni, lucruri și locuri.

Dorințele și încercările noastre de a deveni ființe umane împlinite, mulțumite, care și-au atins potențialul maxim, se pierd deseori în banalitatea și frământările vieții de zi cu zi:
Sunt strangulate de disfuncționalitățile familiei în care am crescut.

Sunt sacrificate pe altarul realizărilor profesionale și materiale.Sunt sufocate de întristare, mâhnire, amărăciune, durere, obidă, dezolare, dor și dezamăgire.
Sunt marginalizate și uzurpate de iluzia că ne-am îndrăgostit.
Sunt consumate discret de căutările nesfârșite de câștig financiar.
Sunt sfărâmate și digerate de obsesii și adicții.
Sunt pierdute de-a lungul întortocheatului, ciudatului și nesfârșitului drum al căutării a ceea ce societatea numește fericire.

Teri Quatman

El e absolvent al California Institute of Integral Studies din San Francisco, CA (psihologie) și al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara (medicină generală)

Psihoterapeut cu peste 22 de ani experiență, lucrează (atât în California – San Francisco Bay Area și Silicon Valley, cât și în Timișoara și Europa) cu persoane și grupuri pe probleme de anxietate; depresie; relaționare la nivel personal și profesional; stres & burnout; și midlife-crisis.

Cosmin este și profesor la University of San Francisco (USF) și la California Institute of Integral Studies (CIIS). De-a lungul anilor petrecuți în SUA a avut prilejul să se perfecționeze în cadrul unor cursuri de training oferite de Irvin Yalom, Esther Perel, Gabor Maté și Salvador Minuchin.

Cosmin este de asemenea Culture Influencer™️ și certificat în Cultural Intelligence (comunicare interculturală, incluzând cultura organizațională), lucruri despre care vorbește în interviul său din Forbes, Why Culture Matters. În podcasturile și articolele sale din Huffington Post, Observator Cultural si Contributors, Cosmin abordează teme aflate la intersecția dintre cultură, tehnologie, globalizare și relații interumane.