Spectacol de dans contemporan

În cadrul Stagiunii DINAM 2022, vă invităm la spectacolul C’est pas grave al companiei de dans contemporan Cie MF din Franța.

Bilete aici.

C’est pas grave este un duet de dans contemporan și teatru fizic, care explorează diferitele semnificații ale noțiunii de gravitație în raport cu noțiunea de timp: din câmpurile gravitaționale ale fizicii, care duc la proiectarea performance-ului în spațiu cu un centru spre care tind toate forțele, până la condiția psihologică umană a gravitației, cu accent pe umor și tonuri „luminoase”.

Corpurile celor doi interpreți se rotesc, orbitează, accelerează și încetinesc cu regularitate; se atrag și se resping reciproc ca niște magneți. Ele creează peisaje emoționale; stabilesc reguli referitor la geometrie și apoi se sparg; se bat și se leagănă. Spectacolul a fost conceput ca un sistem interactiv în care publicul este invitat să construiască avioane de hârtie și apoi să le arunce pe scenă pentru a ateriza în spațiul „gravitațional” al interpreților, rupând în mod legitim, astfel, spațiul intim al vederii.

Acțiunile spectatorilor sunt ireversibile, la fel ca direcția timpului care unește trecutul și viitorul într-un prezent instant. Alea iacta est!