Concert Barcelona Gipsy balKan Orchestra @ Festivalul IMPULS

Institutul Francez din România la Timișoara, în parteneriat cu Le Plus Petit Cirque du Monde, Beta, Unfold Motion și Cetățean de Traian, prin Centrul de Proiecte, organizează la final de septembrie, într-o atmosferă de sărbătoare urbană, un festival complex de artă stradală, cu reprezentanții de circ contemporan, teatru, trasee prin oraș văzute prin ochii a trei personalități feminine marcante pentru istoria Timișoarei, ateliere de circ și dans contemporan, dar și un concert extraordinar al formației Barcelona Gipsy balKan Orchestra. 

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) este o formație creată în 2012 în Barcelona, Spania și care se exprimă prin mai multe influențe muzicale, inclusiv muzica Klezmer, Jazz Manouche și muzica romă. BGKO explorează, de asemenea, sunetele unor regiuni din Europa de Est și se inspiră din muzica din regiunile din America de Sud, Spania și Orientul Mijlociu. În 2015, trupa și-a schimbat numele din Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra în Barcelona Gipsy balKan Orchestra, păstrând acronimul BGKO. Prezentându-se ca ”nomazi” ai muzicii, BGKO au publicat în 2013 primul lor album independent, fãrã ajutorul vreunei case de discuri. Cu piese cunoscute internațional, precum Cu Ti Lu Dissi sau More Sokol Pie, BGKO pun în scenă spectacole de neratat! 

BGKO vor fi urmați pe scenă de cei de la MALOX, invitați în cadrul festivalului FABRICULTURA, desfășurat în Piața Traian.

MALOX este un grup de muzicieni din Israel care duc experiența brută a muzicii la maximum: muzicalitate virtuoasă, compoziții dansabile, dar complexe și o energie care poate muta munții! Cu Eyal Talmudi la saxofon, clarinet și cimpoi, Roy Chen la tobe și Assaf Talmudi la clape, trecând de la folk la prog și înapoi la melodii reinterpretate și captivante, MALOX reușește să-l convingă chiar și pe cel mai conformist ascultător că totul este redundant, iar saxofonul, clapele și tobele te vor face să te miști într-o transă tribală decadentă…

Intrare este liberă!

Organizatori: Institutul Francez din Timișoara & Asociația „Cetățean de Traian”
Parteneri: Le Plus Petite Cirque du Monder, Beta Bienala timișoreană de arhitectură, Unfold Motion

Cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara